kynttil%C3%A42.jpg

Joulu sijoittuu täällä Pohjolassa vuoden pimeimpään aikaan, joten luonnollisesti meillä ihmisillä valonkaipuu korostuu. Joulu on siis myös valon juhlaa. Kaupat ovat nykyisin pullollaan erilaisia valoketjuja, kynttelikköjä ja varsinaisia jouluvalojakin. Pihoille on ilmestynyt jo marraskuusta alkaen erilaisia valovirityksiä talonväen mieltymyksen mukaan. Löytyy maltillisia pieniä valopisteitä esim. lyhtyjä, mutta myös isompia puihin levitettyjä lamppuketjuja, valaistuja poroja ja joulupukkeja ym. Myös talon räystäitä myötäileviä valaistuksia on näkynyt enenevässä määrin. Vaihtoehtoja tunnelmalliseen valaisemiseen siis löytyy yllin kyllin.

pihavalot.jpg

Itse suosin hyvin maltillista lämpimänvalkoista pihapensaiden valaistusta ja elävää kynttilänvaloa lyhdyissä. Jätän eriväriset valoketjut muille, niistä pitäville. Tänä jouluna näyttää monen suosikkina olevan siniset valoketjut. Hassua kyllä, mutta ainakin minulle ne tuovat mieleen poliisiauton tai muun hälytysajoneuvon valot.  :D

kynttelikk%C3%B63.jpg

Sähkökyntteliköt ja elävät kynttilät tuovat tunnelmavaloa kodin sisätiloihin. Joka joulu yritän polttaa kynttilävarastoni tyhjäksi, mutta yhtenäkään jouluna en ole siinä onnistunut. Kauniit kynttilät kiehtovat, ja niitä tulee hankittua pitkin vuotta aina vain lisää ja lisää. Aikoinaan olen saanut lahjaksi kauniin sähkökynttelikön, ja olen myöhemmin hankkinut vielä kaksi samanlaista. Harmi vaan, ne uudemmat ovat rikkoutuneet jo muutaman vuoden jälkeen, mutta tuo n. 35 vuotta vanha kynttelikkö valaisee lempeästi edelleen. - Kertookohan se jotain siitä, että ennen tehtiin kestävämpiä tuotteita myös valaisinteollisuudessa?