joulutorttu.jpg

Tänään meillä herkutellaan. Leivoin eilen joulutorttuja-  helpoimman kautta, eli kaupan pakastevoitaikinalevyistä. Keskelle vain kirsikkahilloa, ja ripaus tomusokeria päälle. Joulutorttuja on tulossa vielä lisää, sillä tämän joulun haasteeni on valmistaa itse gluteenitonta voitaikinaa, ja tehdä torttuja siitä. Mutta uskoisin, että se onnistuu.  

 

mustikkapossu.jpg

Sulatin eilen pakastimen, ja  mitäs sieltä löysinkään - kolme Lyylin kahvilassa paistettua mustikkapossua. On oikein juhlaa saada vielä muistojen makunautinto niistä. <3  Nämä herkkumunkit ovat olleet  jo yli puoli vuotta pakastimessa, mutta eipä se maku ole onneksi muuttunut. Mikrossa lämmitettynä ne ovat kuin tuoreita. Lyylin kahvila ei valitettavasti ole vieläkään löytänyt uutta toimitilaa, vaikka kovasti sen eteen ovat töitä tehneet. Voi, kun vielä pääsisi herkuttelemaan heidän leipomuksillaan! - Edelleen siis pidän käsiä ristissä toivoen sen uuden paikan löytymistä. 

Tänä iltana on leipomisvuorossa kakkutaikinat, jotka nekin teen gluteenittomina, jotta ei tarvitse tehdä kaksia versioita. Taatelikakku ja hedelmäkakku ovat ne "pakolliset" joulukakut, joita ilman en osaa olla. Sitten myöhemmin lähempänä joulua on joulupullien vuoro, joten eiköhän meikäläisen tämänvuotiset joululeipomiset ole sitten siinä.