joulut%C3%A4hti.jpg

Tänään on juhlapäivä, vaikka onkin vuoden pimein päivä. Meillä on tapana pitää tätä päivää joulun jälkeen seuraavaksi tärkeimpänä talven juhlapäivänä. Talvipäivänseisauksen päivänä voi vaikka hyppiä ilosta, ja se hypähdyksen tarkka aika on tänään klo 17.59. :D  Nyt alkavat pesäpäivät, eli kolme päivää aurinko pysyttelee pesässään. Tulevaa kesää ennustettiin ennen myös näistä pesäpäivistä, eli jos aurinko pilkahtaa edes hiukkasen pesäpäivien aikana, tulossa on hyvä kesä. Kylmät pesäpäivät tietävät leutoa talvea. 

Päivä alkaa nyt voittaa yötä; toki aluksi vain sekunteja, viikossa vain minuutteja, mutta pikkuhiljaa edeten jopa kukonaskeliin. Kevät on taas lähempänä, vaikka vielä olisi jotenkin siedettävä ja selätettävä kylmin osuus talvesta.  

joululaatikot.jpg

Tänään on myös Tuomaanpäivä. Onkos jouluvalmistelut jo tehty? Ennen vanhaan niin olisi pitänyt olla, ja joulurauha alkaa. No, meillä onneksi on pääosa jo valmista. Nyt juuri tätä kirjoittaessani kaikki laatikot ovat uunissa, ja puolen yön jälkeen viimeiset kakut sujahtavat uuniin. Halvempi yösähkö on hyödynnettävä. - Nyt tuoksuu niin joululta, ja radio soittaa tunnelmallisia joululauluja. Joulu on tullut taloon.