Vappuherkuksi leivoin suklaakakkua inkiväärisiman seuraksi (sitruunankuoren lisäksi laitoin simanteon alkuvaiheessa joukkoon muutaman kuivatun inkiväärilastun). Suklaakakun ohjeen olen saanut siskoltani.
Helppo ja herkullinen suklaakakku
3/4 dl vettä
150 g voita
(kiehautetaan ja jäähdytetään)
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta, laitoin itse kukkurallisia, jotta sain tumman kakun
(kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään)
toiseen astiaan:
2 munaa
3/4 dl maitoa
(sekoitetaan, ei vatkata)
Lisää vesi-rasvaseos ja munamaito kuiva-aineiden joukkoon lusikalla sekoittaen.
Paista kakkua aluksi 250 C -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, ja alenna sitten lämpö 150 C -asteiseksi. Paista kakkua vielä 35- 40 minuuttia. - Kakku on herkullisinta parin päivän päästä, ellei tule syödyksi jo sitä ennen.
Kommentit