1304246515_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vappuherkuksi leivoin suklaakakkua inkiväärisiman seuraksi (sitruunankuoren lisäksi laitoin simanteon alkuvaiheessa joukkoon muutaman kuivatun inkiväärilastun). Suklaakakun ohjeen olen saanut siskoltani.

 

Helppo ja herkullinen suklaakakku


3/4 dl vettä

150 g voita

(kiehautetaan ja jäähdytetään)

 

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta, laitoin itse kukkurallisia, jotta sain tumman kakun

 

(kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään)

 

toiseen astiaan:

2 munaa

3/4 dl maitoa

(sekoitetaan, ei vatkata)

 

Lisää vesi-rasvaseos ja munamaito kuiva-aineiden joukkoon lusikalla sekoittaen.

Paista kakkua aluksi 250 C -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia,  ja alenna sitten lämpö 150 C -asteiseksi. Paista kakkua vielä 35- 40 minuuttia. - Kakku on herkullisinta parin päivän päästä, ellei tule syödyksi jo sitä ennen.