Laiskahan se töitään luettelee, sanoo vanha sananlasku. Lomalla saa kuitenkin olla laiska - ainakin minun mielestäni. Siispä voin hyvällä omallatunnolla luetella touhujani. :)

Päivä oli mitä kaunein, sillä aamusta asti on ollut lähes pilvetön taivas. Taivaalla liiteli korkealla kaksi valkovatsaista isoa lintua, mutta en ehtinyt saada niitä kiikariin, sillä omat kiikarini sattuivat olemaan toisessa päässä taloamme.- Linnut nostivat lentokorkeutta nopeasti, joten oli vaikeaa määrittää niiden todellinen koko. Ehkä joku lintuharrastaja on nähnyt samat linnut, ja raportoi niistä Tiiraan. Täytyypä illemmalla kurkkia Birdlifen sivuja. Linnuilla oli vatsapuoli hohtavan valkoinen ja siivenkärjet olivat tummat.

Aamulla koirulimme kävi trimmauksessa ja sai lyhyen "kesäkarvan". Koska lähistöllä on paljon punkkeja, laitamme tänä iltana vielä punkkikarkotetta koiran niskaan ja selkään. Neljä-viisi punkkia on tämän kesän aikana jouduttu irrottamaan sen ihosta. Lyhyestä valkoisesta turkista punkitkin on helppo erottaa jo ennen kuin  ne kiinnittyvät. Nyt voi taas rohkeammin lenkkeillä metsäteillä, kun jokailtainen punkkitarkastus on helppo suorittaa..

Matonpesu-urakkani alkoi tänään. Ajattelin pestä yhden maton per päivä, niin ne voi kuivattaa rauhassa yksitellen tamppaustelineellä.

Vattujakin kävin poimimassa, ja niinpä nyt on nokkosten vihtoma tunne säärissä. Ainakin veri kiertää. :)  - Luonto alkaa tarjota herkkuja nyt runsaalla kädellä. Harmi vain, että suuri osa ilmaisesta ruoasta jää poimimatta, kun nykyajan ihmiset haluavat kaiken valmiina ja kaupasta. Oma hohtonsa on marjojen ja sienten poimimisessakin, ellei tee siitä stressaavaa pakkohommaa. Ilmeisesti metsä koetaan pelottavaksi paikaksi, eikä siksi sinne uskalleta mennä. - Mutta ei kai metsissä ihmistä pahempaa petoa voi ollakaan, ellei sitten mene suoraan karhun tai suden pesäpaikkaan. Yleensä metsäneläimet kunnioittavat ja karttavat ihmisiä, ja voihan ihminen pitää meteliä ja kertoa eläimille, että nyt täällä on muitakin. Mutta vain silloin, kun karhuja tiedetään olevan lähistöllä. Metsän rauhahan on itsessään upea kokemus, jonka soisi jokaisen eläessään voivan kokea. Ei jokaista risun katkeamisen ääntä kannata säikähtää.

744708.jpg

Keittiössämme valmistui ihana kiinalainen "pyttipannu". Kesällä nämä "Mitä kaapista löytyy" -ruoat ovat käteviä. Vain mielikuvitus on rajana yhdistelemisessä. Tällä kertaa laitoin jäävuorisalaattia, herkkusieniä, sipulinvarsia, valkosipulia, vihreää paprikaa ja keitettyä riisiä öljyssä wokaten. Mausteeksi soijakastiketta, merisuolaa ja tomaattikastiketta. - Hyvää oli tämä vihreäsävyinen "pyttipannu", vaikka itse sanonkin.