Eilen juhlistimme tyttären valmistujaisia perheen yhteisellä päivällisellä. Päätimme nauttia sen hyvässä ruokapaikassa, ja sellaiseksi valikoitui Helsingissä Elite.
Se olikin oiva valinta, sekä miljöön että ruoan suhteen.
Saimme kunnian ruokailla Tauno Palon kantapöydässä.

p%C3%B6yd%C3%A4ss%C3%A4.jpg

Aika tuntui pysähtyneen, sillä ravintola on sisustukseltaankin pysynyt samana vuosikymmenten ajan, ja taustalla soiva vanha musiikki sopi hyvin tyyliin. Paikka sai meidät "vanhukset" myös muistelemaan entisiä vuosikymmeniä.
Itse olen aikaisemmin kerran käynyt vain ravintolan ovella, sillä sankka tupakansavu sai kääntymään ja valitsemaan toisen ruokapaikan. - Nykyisin onneksi saa ruokailla savuttomasti!

taulu.jpg

 

Ruoka oli todella herkullista. Valitsimme kolmen ruokalajin päivällisen, joka tarjosi konstailettoman aitoja makuelämyksiä. Alkuruokana parsaa hollandaise-kastikkeella, pääruokina oli lohta tai maksaa, ja varsinkin valitsemamme jälkiruoka Crème brulée oli taivaallista. Mistään en aikaisemmin ole saanut noin onnistunutta versiota; ja mikä vielä parasta, sitä oli tarpeeksi. :D

j%C3%A4lkk%C3%A4ri.jpg

----


Varsinaiset maisterijuhlat ovat viikon päästä, ja sitä varten olen saanut pakata astioita juhlapaikalle kuljetusta varten. Samalla tulee täällä kotona siivottua tyhjentyneet astiahyllyt, jota sitäkään ei todellakaan tule liian usein tehtyä.

kupit.jpg

lasit.jpg