Eilinen itsenäisyyspäivä oli juhlallinen ja tunnelmallinen päivä.

kaksi%20kynttil%C3%A4%C3%A4.jpg

Ulkona oli kova pakkanen, mutta aurinko paistoi. Illalla kynttilät loistivat ikkunoilla ja televisiossa näkyi hyvin hienoja vaatteita.

telkkarintuijotusta.jpg

Istuin monta tuntia telkkaria tuijottaen.

leivokset.jpg

Olipa siellä paljon herkkuja pöydässä, mutta olihan siellä syöjiäkin. Nämä leivokset näyttivät minusta parhaimmilta.  Voi, kun olisin voinut maistaa!

robin.jpg

Oli silmänruokaakin, minulle ;)

 

v%C3%A4ke%C3%A4.jpg

Yritin etsiä presidentinlinnan juhlajoukosta sitä joulupukin kaveria, Brother Christmas´a, mutta ei häntä sieltä joukosta erottanut. Hän oli varmaankin jättänyt partanaamarinsa kotiin, sillä eihän se näytä ollenkaan oikealta tontun parralta.  No, lopulta hänkin löytyi, kun toimittaja haastatteli häntä. -  On se hyvä, että tuommoisia jokapäivän veljiä on! Suomessakin on paljon tarvetta avulle ja hyväntekeväisyydelle. Kaikilla ei ole hyvä olla.  

Varsinkin nyt joulun alla on hyvä muistaa vähäosaisempia. Tästäkin talosta lähtee muutama paketti Joulupuu -keräykseen; siis lapsille, joiden joulussa ei pakettien määrällä juhlita. -  Monenlaisia muitakin keräyksiä on nytkin meneillään, ja niiden joukosta jokainen varmaan löytää oman tapansa ja paikkansa auttaa. Eihän sen tarvitse olla rahaa tai tavaraa. Yksi hyvä tapa on aineeton lahja; joku muistaminen vaikka ulkoiluttamisen, yhteisen kahvittelun, siivouksen tai muussa merkeissä. - Salaiset tontun puuhat ovat tämän talon emännän tapa ilahduttaa ihmisiä. Ei hän niistä huutele maailmalle. On hän siis varmaankin tonttu, niinkuin itsekin väittää olevansa. 

Ensi vuonna Suomi täyttää 100 vuotta, ja täältäkin on tulossa sukat keräykseen veteraaneille, ja sinivalkoisia vauvansukkia vuoden 2017 aikana syntyville vauvoille. Minusta tuo on hyvin keksitty ja mukava tapa muistaa heitä.

Mukavaa keskiviikkoa!

-Nelli