Teki mieli pitkästä aikaa punajuurikeittoa. Niinpä keitin sitä sitten. - Tulikin maukasta!
Kattilaan punajuuri-, kaali- , sipuli- ja porkkana- ja tomaattisuikaleita sekä soijarouhetta. Keitetään vedessä kypsiksi. Mausteeksi laitoin meiramia, tilliä, myllystä mustapippuria, valkosipulijauhetta, ripauksen soijakastiketta ja ketsuppia.
Keiton seuraksi leivoin maailman helppotekoisinta leipää. Tästä leivästä tein superkuituisen.Taikinajuureen laitoin sokerijuurikaskuitua, leseitä, pellavansiemeniä ja spelttihiutaleita, joiden päälle lorautin kuumaa vettä. Kun liemi jäähtyi reilusti käden lämpöiseksi, lisäsin siihen kuivahiivan, suolan ja hunajaa pari ruokalusikallista. Hiukan vehnäjauhoa joukkoon, ja taikinajuuri sai muhia reilun tunnin verran kulhossaan. Sitten sekoittelin loput jauhot puuhaarukalla taikinaan. Kun taikina oli sopivan oloista, lisäsin siihen vielä öljyä.
Taikina kaadataan pellille, kohotetaan, pistellään leipä haarukalla, ja paistetaan 200-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia.
Kommentit