Iloiset syntymäpäiväonnittelut ja jouluntoivotukset siskolleni pohjoiseen valkoisten hankien keskelle!

lilat-normal.jpg

 

-------------------------

Käväisin eilen katsomassa pihalla, josko jouluruusu olisi nupuilla tai jopa kukkisi. Maa on sula, joten se olisi mahdollista. Mutta ei näkynyt nuppuja tänä vuonna, ehkäpä kukintaa on sitten ensi vuonna.

Piharuukuissa minulla on nyt marjakuusen ja tuijan oksia, sekä pikkuisia kuusenoksia, punaisia marjaoksia ja käpyjä. Somasti linnut, hiiret tai oravat käyvät sisustamassa ruukut lähes joka yö uusiksi. Koristerusetit, jotka olen tehnyt viiruhelpistä, ovat myös jatkuvasti heitettyinä maahan.

Pihalla kukkii vielä siankärsämö ja peltosaunio. Uusia versoja näkyvät kasvattavan myös mäkimeiramit ja myskimalvat. Katselin ihmeissäni, että pajuissa on joulukissoja runsain mitoin. Meinasin tuoda oksia sisälle kuvattavaksi, mutta unohdin. (Korjaan asian tämän päivän aikana.) Pensaissa on isoja lehtisilmuja, joten talvilinnuille ainakin riittää niissäkin syötävää.

Oravat ja närhet kätkevät löytämiään siemeniä ja tammenterhoja vielä talvipiiloihinsa. Meille ei siis ole tullut kunnon talvi (onneksi!).

Monet odottelevat valkoisia vanhanajan hankia jouluksi, mutta minusta joulu on joulu ilman luntakin. Joulu ei ole sää vaan mielentila, ja ennemminkin se asuu sydämessä kuin pihalla. - Tervetuloa siis JOULU, juuri sellaisena kuin se tulee!

Edit. illalla

joulukissat-normal.jpg    joulunvihre%C3%A4%C3%A4-normal.jpg

Joulukissat                                                          Joulunvihreää