Huhti-toukokuun vaihtuessa tulee kuluneeksi tasan puoli vuotta eläkkeellejäämisestäni. Uskomattoman nopeasti tämä aika kuluu näinkin. Tekemisistä ei ole ollut kyllä puutetta; mutta mikä parasta, tekemiset on saanut päättää pääosin ihan itse.
Kiirettä ei kuitenkaan onneksi ole ollut, enkä turhaan kiireeseen enää suostuisikaan.

nuuskis.jpg

Suunnitelmia päivien täytteiksi ei ole tarvinnut juurikaan tehdä. Kalenteri täyttyy näköjään muutenkin; jos ei ihan omista, niin ainakin kumppanin menoista. Nettimaailmassa tulee oltua myös aika paljon, kun nyt on sillekin hyvää aikaa. Ilmojen lämmetessä kesää kohti alkaa tuo piha kutsua rapsuttamaan ja kuopimaan. Multasormeni syyhyävätkin jo mukavasti. Tämänkin kesän pihani on helppohoitoinen ja melkolailla itsekseenkin selviävä, sillä aikaa tulee vietettyä viikkokausia muuallakin kuin täällä kotona. - Lankavarastoni väheni talven aikana kummasti, mutta vielä on tekemistä, jotta se täysin hupenisi.  Lepotuoli vaan sitten pihalle aina kun sää sallii, ja neule- tai virkkaustyö sinne mukaan. Linnunlaulun säestyksellä en olekaan aiemmin paljoa kutonut, mutta nytpä aion senkin kokea.

sateenkaari.jpg 

Ammatinvalinnastani johtuen kerran kuukaudessa pankkiin vilahtava pikkuinen eläke riittää kyllä, kunhan yrittää pitää menot aisoissa. Tarpeeksi paljon niitä menojakin silti riittää. Onnenovea täytyy siksi pitää edes pikkuisen raollaan, ja minä teen sen lottoamalla.

Koen eläväni elämässäni nyt ihanaa ja seesteistä aikaa, ilman suuria huolia ja murheita. Siitä olenkin hyvin kiitollinen. Nyt on mahdollisuus antaa enemmän aikaa myös läheisille ja ystäville.

-.Aika aikaansa kutakin. Nyt siis tällaista, eli helmihetkiä.  <3

helmet.jpg