taivasta%20kohti.jpg

Nyt kesä alkaa olla parhaimmillaan, vaikka lämpö ei juurikaan helli. Öisin alkaa olla monimuotoista laulukuoroa, sillä monet yölaulajat ovat kylmyydestä huolimatta saapuneet iloksemme. Kolmelta yöllä on todella mahtava määrä linnunlaulua ilmassa, ja aamua kohti tahti vaan kiihtyy. Meikäläinen nauttii.


Nyt puiden lehdet lakavat suurentua vauhdilla, ja monet pihapensaat kukkivat tai ainakin ovat aloittamassa kukintansa. Kovin paljon ei ole näkynyt perhosia eikä mehiläisiäkään. Kuinkahan käy marja- ja hedelmäsadon jos pölyttäjiä ei ole tarpeeksi? Taimikasvatukseni on tuottanut tänä keväänä heikkoja tuloksia. Ainoastaan lehtikaalen taimet kukoistavat. Kuljeskelevat kisulit pehnaavat iltaisin ja öisin kukkapenkeissäni, joten niihin kylvetyt siemenet taitavat jäädä itämättä. - Tässä tuleekin siis pian asiaa taimitarhalle

Tänään tapasin tulevat eskarini, ja alkumerkeistä päätellen taidan saada melko kivan ryhmän opetettavakseni. (Tiedän kyllä etukäteen jo, että itsekin tulen oppimaan paljon.). Tuleva luokkahuoneemme oli kertakaikkisen tyhjä ja ankea vielä, mutta kesän aikana saamme sinne kyllä huonekalut ja muutkin tavarat.

Loma-aika on edessä; sainkin hiukan pidennystä alkuperäiseen lomaani. Hiphurraa - ensi viikonlopun jälkeen pääsen hengähtämään - huoh!