Huh, minun eka ikioma joulukalenteriluukkuni! Jännää!


Innoissani tutkin kassit ja pussit eilen, kun talon väki tuli kauppareissultaan. Hyviä tuoksuja niissä oli. Muistan viime joulustakin parhaiten juuri tuoksut. Joulun tuoksut ovat minusta aivan erityisen hyviä. Näköjään herkkuja kerätään jo varastoon etukäteen joulua varten. - Hmm... mahtavatko vain kaikki säilyä siihen asti ? Olen nimittäin huomannut täällä elelevän aikamoisia herkkuhiiriä, jotka piilottelevat herkkuja itseltään, ja löytävät ne heti kun vaan silmä välttää. - Ja oli siellä kassissa yksi yllätyskin, joka ilmeisesti tulee tupaamme. Testailin mikä se mahtaisi olla, sillä minusta kaikki asiat on hyvä ensin tutkia. Voihan olla, että tuota hökötystäkin voi käyttää monella tavalla. 

p%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg

alla.jpg

rullaten.jpg

n%C3%A4inkin.jpg  nurinp%C3%A4in.jpg

 

torkut.jpg

Pöydän alla on kiva ottaa vaikka pienet torkut.

 

Kaunis paperinen joulutähtikin yhdestä kassista löytyi. Sinne voisi laittaa valotkin, mutta täällä se kyllä laitetaan ikkunaan ilman lamppua.

paperit%C3%A4hti2.jpg

Tuohan  olisi mukava meidän tonttujen tupaankin, mutta on se aika iso..

Hurjan iso piparirasia oli löytynyt kirpparilta myös, se on kuulemma varattu joulun pikkuleiville. Pääsenköhän minäkin leipomaan? Piparit, nam!  Ja varsinkin se taikina.

Olen huomannut kylmiössä hyvältätuoksuvan pienen taikinanyytin; sen ympärille on kääritty muovikelmua.  Olisikohan se meitä tonttuja varten? Jotenkin minusta tuntuu, että se on meille.  Sitä saisi kyllä maistaa, mutta eipä kannata, koska se on semmoinen taikataikina. Suolainen kuin mikä; muistan sen viime joulusta.

taikina.jpg

Tykkään niin sekä leipomisesta että taikomisesta, että odotan innolla tonttujen leipomispäivää.

Hyvää toista adventtisunnuntaita kaikille! Tänään me täällä sytytämme kaksi kynttilää.

 

- Pikkuveli