Kävin taas eilenkin emäntäni työpaikalla. Siellä oli jo niin jouluista ja viihtyisää, että taidan lähteä mukaan useamminkin nyt joulun alla.  Kyntteliköt paloivat huoneissa ja käytävillä; oli niin ihanan tunnelmallista. Lapset näkyivät askartelevan innoissaan, aina vain lisää ja lisää joulukoristeita.

 

Ajattelin laittaa tämän päivän luukkuun "kaksi kärpästä yhdellä iskulla" -vinkin, jonka tekniikan näköjään pienimmät kaksivuotiaatkin hallitsivat. Kartonkiin oli piirretty valmiiksi valkoisella kynällä tähden kuva. Pistelyneulalla lapset pistelivät  valkoista viivaa pitkin reikiä vieri viereen, ja kun koko tähti oli pistelty, sen pystyi irrottamaan alustastaan.

Tähtiaukkoon lapset liimasivat silkkipaperin, ja aikuinen piirsi tähden kehyksen, joten lasten oli helppo leikata saksilla reunat.  Pienimpien lasten tähtien leikkaamisesta huolehti aikuinen.

 

Keskeltä irronneeseen tähteen lapset saivat liimata molemmin puolin valitsemiaan kimalteita (tähtipölyksi he sitä kutsuivat) ja kaikenlaisia bling-blingejä. Kaunis kimalteleva kuusenkoriste oli näin valmis.

------------

Vielä on monta päivää jouluun, joten ehdin nähdä varmaankin vielä monenlaisia kivoja lasten ja aikuisten askartelujuttuja. Omat tumpputassuni eivät moiseen pikkutarkkaan puuhaan pysty, mutta osaan kyllä vastaavasti sitten sujuvasti katsella, sekä kannustaa muita. Emäntäni kutsuu omia sormiaan nakkisormiksi, mutta aika tarkkaa työtä hän siitä huolimatta näkyy pystyvän tekemään. - Viikonlopun aikana syntyy lisää tähtiä, näin hän lupasi. Mutta millaisia, sitäpä hän ei suostunut vielä kertomaan.

Tunnelmaista viikonloppua kaikille Teille, jotka löysitte joulupolulleni!

 

 - Ninni <): )