Kouluissa ja päiväkodeissa vietetään tällä viikolla Sanomalehtiviikkoa.  Meilläkin eskarissa viikko on noteerattu, sanomalehtiä tutkittu, ja teemme myös oman seinälehden salin seinälle.


 sanomalehtiviikko.jpg


Pikkuhiljaa alkaa lehden toimittaminen lapsilta sujua. Olemme saaneet aikaiseksi uutisia, omia mainoksia, säätiedotuksen, viikon herkkuruokalistan, henkilöhaastatteluja jne. Huomenna pääsevät sitten valokuvaajat hommiin. Piirtäen uutiskuvia on jo syntynytkin. Toivottavasti innostutaan tekemään myös omia sarjakuvia. - Aikaisemmilta vuosilta minulla on hyviä kokemuksia lasten taidoista tehdä juonellisia sarjakuvia, ja luulen että tämä ryhmäkin sellaisia pystyy tuottamaan.

Itselleni sanomalehti kuuluu aamupalaan. Paikallinen lehti on tärkein, ja luen sen aina. Helsingin Sanomien uutisotsikot vilkaisen yleensä edellisenä iltana netistä, ja siksi painettu lehti tuntuu aamulla niin tutulta, että vilkaisen sieltä yleensä vain yleisönosastokirjoitukset ja kuolinilmoitukset. Nyt kun Hesari muuttui pieneksi, jätän sen useimmiten kokonaan avaamatta, enkä enää ole viitsinyt edes seurata Viiviä ja Wagneriakaan.