1259867043_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

On joulupipareiden leipomisen aika. Ninnin kanssa saimme paistettua nyt kulmikkaita pipareita. Kulmikkaan sydänmuotin ostin Taideopiskelijoiden myyjäisistä viime lauantaina. Muotissa on epäsymmetrisyydessään jotain minuun vetoavaa.

Ninni ihmettelee, miten jollakin voi olla niin mahdottoman suuri valikoima erilaisia ja erikokoisia piparimuotteja - ihan Ninninkin käsiin sopivia minejä, kymmenittäin. No, kerroin hänelle, että minulle niitä aina tarttuu kaupoista mukaan. :)

Jätin vielä taikinaa, jotta voin kokeilla hiukan erilaisia pipareita. Kaulittuun levyyn ripotellaan murskattuja Marianne -karkkeja ja painetaan kaulimella taikinalevyn sisään. Sen jälkeen otetaan normaalisti muotilla pipareita ja paistetaan. - Tämän mielenkiintoisen vinkin sain työkaveriltani. Mieleeni tuli kokeilla myös murskattuja Turkinpippureita, mutta taidanpa jättää sen kuitenkin toteuttamatta. - Mitähän kaikkea piparitaikinaan voisikaan vaihtelun vuoksi kätkeä? Kuivattuja hedelmäpaloja, mantelilastuja, rusinoita, ...? Onko joku jo kokeillut?