Kun on kiireinen aika, kuten minulla nyt, ehtii tietokoneellakin vain piipahtaa. Huomaan tekeväni kierroksen nettisivuilla suurin piirtein tietyn kaavan mukaan.

Ensimmäisenä kierrän sähköpostilaatikkoni, joita on yhteensä neljä. On kiva, jos joku on muistanut viestillä, ja olenkin omaksunut sähköpostit luontevaksi kommunikaatiovälineeksi myös henkilökohtaisessa viestinnässä ennen kaikkea nopeutensa ansiosta. En kaipaa tavallisia postitettuja kirjeitä, kuten kylläkin monet ystävistäni näyttävät kaipaavan. - Jokaisella sähköpostiosoitteellani on oma roolinsa, ja työsähköpostilaatikko avautuukin viimeisenä. Valitettavasti harrastuspostilaatikkoni on usein täynnä roskapostia, mutta onneksi se osoite onkin vain satunnaiskäyttöä varten.

Haluan pysyä kiinni uutismaailmassa, ja netissä uutiset ovat ajan tasalla. Suosikkini on Uusimmat uutiset. Sanomalehtien nettisivuista näyttää Oulussa ilmestyvä Kaleva yleensä ehtivän ensimmäisenä välittämään uusinta tietoa. Netti-Hesarin luen illalla juuri ennen nukkumaanmenoani. Aamulla siis  Hesarin paperiversio on auttamatta "vanha", mutta selailen kuitenkin lehden pysähtyen lukemaan yleisön osaston, kuolinilmoitukset ja osan sarjakuvista (Harald Hirmuinen, Viivi ja Wagner sekä Kamut). Iltalehden ja Ilta-Sanomat voin lukea riittävän laajasti netissäkin, joten paperiversioita ei enää tarvitse ostaa. - Muuten, monet aikakauslehdetkin tarjoavat sivuillaan osan annistaan verkossa.

Löysin vuosi sitten ajankohtaiset hälytystiedot -linkin. Utelias luonteenlaatuni vaatiikin tarkastamaan tilanteen. Haluan myös kurkistaa lapsuuteni kotikylän maisemia Tiehallinnon kamerasta.

Yksi must -kohde on sitten Pönttökamera ja sen nettifoorumi. Eipä ole enää pitkä aika, kun saa iltapäivisin tarkastaa, ovatko tintit tulleet yöpymään pönttöihinsä. Keväällä ja kesällä saa jännittää pesimisien onnistumisia, sekä seurata tipujen perhe-elämää.

Vasta näiden edellämainitsemieni sivujen jälkeen on blogivierailujen aika. Vasta viime kesänähän  löysin koko blogimaailman. Ehkä blogiselailussakin on joku "järjestys", mutta se kyllä vaihtelee mielialojen mukaan. Sivuja, joita päivitetään usein, tulee kuitenkin vilkaistua useammin kuin niitä, jotka "nukkuvat" pitkään.

1800538.jpg

Tällaista on siis nykyajan elämä.  Tiedonkulku on nopeaa, ja yhteydenpitoverkostot maailmanlaajuisia. En ole vielä tutustunut Facebookiin, eikä aikani taitaisi siihen riittääkään, mutta Skypen olen todennut todella hyväksi. Matkapuhelinlaskutkin ovat pudonneet minimiin sen myötä. - Kaipa kaikki kehittyy edelleenkin, joten mielenkiinnolla odotan, mitä tulevaisuus tulee sisältämään. Vain muutama kymmenen vuotta sitten ei tällaista kehityksen vauhtia pystynyt edes kuvittelemaan.

Joskus on silti hyvä antaa ajan pysähtyä, sulkea itsensä infomaailman ulkopuolelle, ja pitää jonkin aikaa tietokonekin suljettuna. Sen jälkeen kylläkin sähköpostilaatikot pursuilevat saapuneista viesteistä. Mutta tauko tekee hyvää, ja ilman tietokonettakin pärjää  - jonkin aikaa. (Vieroitusoireita voi toki esiintyä. :))