1591351.jpg

1591354.jpg

Leivontaa tänään "yleisön pyynnöstä".

Eilen tein jälkiruoaksi raparperipiirakkaa vaniljajäätelön kera. Koska herkun menekki ja suosio oli valtaisa, oli tänään tehtävä uusi satsi, että itsekin saisin.  :)  Yritin muistella mitä eilen taikinaan laitoin, ja hyvin muistin.

Pieneen piirakkavuokaan menee taikina, jossa yksi muna ja 1 dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Joukkoon lisätään 1 dl vehnäjauhoja, johon on sekoitettu 1 tl leivinjauhetta. Vielä vajaa ½ dl ruokaöljyä ja ½ dl maitoa. Pinnalle raparperinpaloja ja jauhettua neilikkaa. Piirakka paistetaan voidellussa korppujauhotetussa vuoassa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Maistuu kuumana tosi hyvältä vaniljajäätelön kanssa, mutta on hyvää myös perinteiseen tapaan kahvipöydässä.

Sämpylätaikinaan laitoin tällä kertaa grahamjauhoja ja vehnäjauhoja. Mitään en mitannut, joten ohjetta en pysty laittamaan. Mutta vettä, kuivahiivaa, ripaus suolaa ja jauhot sekä rypsiöljyä taikinaan tuli.