nalletonttu-normal.jpg

Työpaikalleni on joulukuun myötä ilmestynyt tonttunalle, jonka rasiasta löytyy päivittäin (ryhmämme joulukalenteri) aina uusi joulumaku. Lapsiryhmässämme on lapsia, jotka nirsoilevat ruokien kanssa, ja ajattelin, että jospa tonttu saisi heidät rohkaistumaan. Tarjolla on aina vain ihan pikkuruinen maistiainen, juuri tontunkokoinen annos tonttuväen ruokapöydästä.

Ensi alkuun tarjolla on erilaisia kuivattuja hedelmiä ja marjoja, mutta myöhemmin "lusikoidaan" myös laatikoita, oliiveja ja rohkeasti vaikkapa homejuustomurusia piparkakkupalasten päällä. Tähän asti maistipalat ovat kelvanneet. - Jos ja kun joku lapsi maistiaisen tunnistaa, hän saa paljastaa sen vasta sitten,  kun jokainen on "annoksensa" jo popsinut. Lapset ovat innolla mukana jutussa, ja yllättäen ei nirsoja ole pienistä epäilyistä huolimatta ryhmästä löytynyt. Tonttunalle on siis hyvä makukauppias ja hoitaa tehtäväänsä hyvin. :)

Myöhemmin nämä minun neljä kotitonttuani saavat lähteä mukanani päiväkotiin tarkastamaan, miten maistiaiset tonttujen ruokapöydästä ovat maistuneet. Hih, homejuustomaistiaiset muuten saattaisivat sopia parhaiten juuri tuohon vierailupäivään. ;)