1265650250_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kouluissa ja päiväkodeissa vietetään tällä viikolla Sanomalehtiviikkoa. Tämän  viikon ajaksi tilasin omat (maksuttomat) sanomalehdet jokaiselle eskarilaisellemme "luettavaksi" ja kotiin vietäväksi.

Itsellleni sanomalehti on ollut aikoinaan avain lukutaitoon. Kun tarpeeksi uutterasti kyselin aikuisilta, mikä kirjain tuo ja tuo on? ja mitä tässä lukee?, niin oli tullut halu saada selville itsekin. Lapsena huomasin, miten tärkeä asia päivän sanomalehti oli. (Kuten tietysti myös radiouutiset, jolloin lasten piti olla hiljaa, jotta vanhemmat kuulevat ne.) Vanhempamme lukivat uutisia sanomalehdistä ääneenkin, ja niinpä me lapsetkin pysyimme "ajan tasalla".

Noista ajoista perintönä on minulle tarttunut halu tietää ajantasaiset uutiset. Nykyaika tarjoaa ne lähes reaaliajassa, joten ei ole ihme, että ensimmäisenä tietokoneelle päästyäni tarkistan aina uutistarjonnan. Iltaisinkin ennen nukkumaanmenoa katson viimeiseksi, miten maa makaa.

Aamun lehti on osa aamupalaani. Paikallinen sanomalehti on se tärkein, ja Helsingin Sanomia vain selailen. Hesarin nettisivuiltahan saan lukea samat uutiset jo edellisenä iltana.