Pikkulinnut ovat alkaneet ahkerasti koputella ikkunoihin. Kaipa ne haluavat ruokaa. Ehkäpä metsän antimet alkavat ehtyä, tai sitten talvi on nyt oikeasti alkamassa. Linnut haluavat varmistaa, että ruokinta pelaa tässä pihassa tänäkin talvena. Ja pelaahan se!

Eilen emäntäni laittoi verkkoihin sianihraa lintusille, ja pähkinöitä on murskattuna nyt tarjolla myös. Auringonkukansiemeniä on ollut jo muutamia viikkoja ruokinta-automaateissa, mutta aika harvakseltaan niitä on käyty popsimassa. Pihalle ilmestyi heti parvi tiaisia, punatulkkuja ja pikkuvarpusia, myös pari käpytikkaa löysi apajan. 

 

 

Lumen peittäessä maan linnut tarvitsevat oikeasti energiapitoista ruokaa selvitäkseen hengissä. Tämän talon kylmiössä onkin valmiina talitankoja ja rasvaa, autotallissa on iso säkillinen siemeniä ja täysinäinen sangollinen kauranjyviä odottamassa talvea.

Saapa nähdä, uskallanko tänä jouluna mennä tarjoilemaan ruokaa linnuille, kun pihalla näkyy nyt noita pitkänokkaisia tikkoja ja neljä oravaakin? -  Viime vuonna uskalsin.

 

Iloa sunnuntaipäivääsi!

toivottelee  Ninni <): )