Eilen illalla kymmenen jälkeen huomasimme pikkuruisen piipertäjän nurkissamme. Oli nukkumaanmenovalmistelut jo meneillään, mutta tulikin sitten muuta puuhaa.

Tämä pikkuinen järjesti yllättäen nurkkiensiivoustalkoot. ;) Vilahtamalla keittiöön kahden kylmiömme alle, se sai meidät tyhjentämään kylmäkaapit ja imuroimaan taustat. (Työ, joka kuitenkin olisi ollut piakkoin tehtävä.) Vikkelästi viipottaen vierailija karkasi meiltä kaiken aikaa, eikä suostunut menemään ulko-ovista ulos, vaikka aukaisimme sille aina eri oven sen mukaan, missä se milloinkin piipersi.  (Huom! Meillä talossamme on kuusi ulko-ovea!!!)

Veimme takkahuoneesta puukorin pihalle toivoen, että se silloin lymyilisi siellä. Mutta ... varmoja emme voineet olla. Puolenyön jälkeen päätimme mennä nukkumaan, kaikesta huolimatta. Ja aamulla heräsimme kiertämään paikat ja siirtämään taas huonekalut paikoilleen. Missä tuo pikkukaveri on, sitä emme edelleenkään tiedä. - Toivottavasti se on jo ulkona omiensa joukossa. Jos se on täällä sisällä, osatkoon vilahtaa ulos silloin, kun me avaamme ovia. Lisäksi se voisi ystävällisesti olla kiipeilemättä; erityisestikään ei saa tulla sänkyihimme.

Ai niin, kerrotaanpas vieraan nimi: Pikku Päästäinen. :D