1283673200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Näitä surullisia juttuja on nyt ihan liikaa!!!

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010092912414035_uu.shtml

Ystäväpiiristäni jo kolme on joutunut lompakkovarkauden uhriksi tämän kesän ja syksyn aikana. Kaikki eivät suinkaan ole iäkkäitä, kuten poliisit aiemmin ovat ilmoittaneet. Lompakko on hävinnyt sutjakasti ohikiitävässä hetkessä, kun joku tönäisee ja jää muka pyytelemään anteeksi ruuhkassa tai kauppojen hyllyjen välissä. Samalla toinen nappaa lompakon jopa vetoketjullisesta laukusta. Tilannetta on edeltänyt mahdollisesti pankkiautomaatilla käynti, jossa varkaat ovat urkkineet tunnusluvun, ja sen jälkeen vuorossa siis lompakon varastaminen ja pikainen tilin tyhjennys. Ystäväni tili ja luotto-osuuskin ehdittiin tyhjentää, ennen kuin hän ehti köpötellä poliisiasemalle asti. Tuhansien eurojen tappio tälle pienen eläkkeensä varassa elävälle oli järkyttävän suuri menetys.

Seurataanpas tarkemmin, mitä ympärillä arjessa tapahtuu! Yhteistoimin tähän asiaan olisi aihetta puuttua, sillä valppaus kannattaa. Poliiseille voi vihjaista, jos vähänkin epäilee rikosta. Kaikki vihjeet otetaan siellä kiitollisuudella vastaan. - Ikävä kyllä, vanhukset ja huonosti liikkuvat ovat kaikkein eniten vaarassa joutua näiden pitkäkyntisten uhreiksi. Ei vie varmaankaan liikaa aikaa, jos pankkiautomaatilla jää "vahtimaan", että lähimmäinen saa sieltä nostaa rauhassa käteistä, tai nähdessään jonkun epämääräisen joukon lähistöllä, jääkin seuraamaan heidän puuhiaan.

Vieläkään ei ilmeisesti ole kaikille päivänselvä asia, että tunnuslukua näppäillessä jokaisen kannattaa peittää näppäimistö kädellä tai vaikka lompakolla (siltikin, vaikkei ketään näkyisi mailla halmeilla). Ja käsilaukkua ei kannata laittaa ostoskärryyn tai lastenrattaisiin, puhumattakaan, että kuljettaisi lompakkoaan selkärepussa.

Silmät auki siis - emme elä lintukodossa!