1280343172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesän ensimmäinen siililapsi tuli näkyville tänä iltana. Isommat siilit kävivät syömässä aikaisemmin, ja tämä pikkarainen tuli aivan yksin. Vein sille kissanpennuille tarkoitettuja nappuloita runsaassa vedessä liotettuna. Poikanen ei pelännyt yhtään, vaikka kaadoin ruoan lautaselle, aivan sen nenän eteen. Nyt yöksi jätin lautaselle pelkästään penturuokaa, jos vaikka pikkuisia olisi useampikin liikkeellä vielä tänään.

Iltalenkillä koiran kanssa näkyi talitinttivanhemmat yhdentoista poikasen kanssa ruokailemassa nurmikolla. Hyvin on siis pesintä niillä onnistunut. Koulun pihalla oli kymmenittäin lokkeja. Suurin osa niistäkin oli poikasia. Pihalla oli valtavasti roskia maassa, ja niiden joukosta lokit etsivät syötävää.

---------------

Minulla oli kakkapussina mukana vain yksi hedelmäpussi, joten keräsin tulomatkalla siihen vain aivan kävelytien vierellä olevat roskat. Koulujen alkaessa täytyy ottaa taas monta pussukkaa mukaan, jotta saa kerättyä pois reitin varrelta kaikki roskat. On se kumma, kun aivan vieressä olevaa roskista ei jakseta käyttää! - Ja metsäänkin, jota koululaiset käyttävät välitunneilla, jätetään päivittäin niin paljon roskaa,että tavallinen muovikassi ei riitä niiden poiskuljettamiseen. :(