kolme%20kynttil%C3%A4%C3%A4.jpg

Kolmas adventti - pöydällä kolme kynttilää.

 

porot.jpg

Millin nykyinen lempipaikka on istuskella pikkuporon selässä. Se on juuri sopivankokoinen hänelle. Milli muistelee viime joulua Lapissa, kun siellä pihalla juoksentelivat metsäkauriit, joiden menoa ja ruokailua oli tosi mukavaa seurata.

Tänä jouluna niitä kauriita pääsee katselemaan vuorostaan Pikkuveli. Siellä pihassa on kuulemma aikamoinen vilske, sillä ruokailemassa käy päivittäin ehkä jopa kahdeksan kaurista. Koska kauriit  käyvät kaukalolla pikkuryhmissä, on vaikea saada ihan tarkkaa lukua.  - Milli muistaa myös ruokintakaukalossa istuskelleet metsäjänikset, joista ainakin toinen oli mahdottoman pulska. Vieläköhän se on hengissä? Pikkuveli raportoi sen kyllä sitten joulun jälkeen, jos vain saa selville.

Milli ja Ninni ovat kertoneet, että Lapissa oli tosi kylmää. Oikeassa ovat. Siksi täytyykin varata paljon lämpöisiä vaatteita mukaan. Luntakin siellä on enemmän kuin täällä eteläisessä Suomessa, mutta toivottavasti ei kuitenkaan ihan näin paljon kuin muutama vuosi sitten, kun olin siellä helmikuussa. 

lunta.jpg