Kaupat ovat pullollaan erilaisia valoja, joita voisi sijoitella sisä- ja ulkotiloihin. Osa on ihan tyylikkäitä ja hillittyjä, mutta nyt alkaa löytyä paljon myös niitä tingel-tangeleita eli mahdottoman värikkäitä, vilkkuvia ja osin mauttomankin näköisiä valovirityksiä, joita amerikkalaiset käyttävät pihojensa ja talojensa koristeluun.
Meidän perheessä pihalla palaa vaatimattomasti vain tontun kynttilä lyhdyssä, ja ikkunoilla on  muutama sähkökynttelikkö. Mutta mikäli sopivalla hollilla ulkopistorasioihin nähden olisi joku kuusi tai pensas, voisimme toki laittaa jonkun yksinkertaisen kauniin valoköynnöksen, mutta nyt se ei ole mahdollista.

 Talvella oleilemme pääasiassa sisällä, joten kaipaamme tunnelmallista sisävalaistusta, varsinkin näin jouluaikaan. Katosta tuleva yleisvalaistus on käytössämme vain tarvittaessa, ja olisikin mukava löytää joku tyylikäs valaisin, joka antaisi lempeää valoa seinän kautta. Vielä sellaista sopivaa (lue: kaunista, mutta ei liian kallista) ei ole löytynyt.   , 

 

P6027241a.jpg

Tällainen kuvan tyylikäs tunnelmallinen desigenvalaisin, tai suurin piirtein tuontyylinen, olisi täydellinen. Se taitaa vaan olla hinnaltaan kalliimmasta päästä.

 

kynttelikk%C3%B6.jpg

Sähkökynttelikköjä meillä on muutamia, ja ne ovat messinkisiä, sillä kullanväri on keskeisin jouluvärimme, valkoisen lisäksi.

Joulunaikaan kyntteliköt saavat palaa ikkunalla läpi yön, jotta tontut näkevät touhuta. Täytyy tunnustaa, että isoin tonttukin on hereillä melkein joka ilta yöhön asti puuhailemassa omia jouluvalmistelujaan. Talonväen nukkuessa on paras aika ja rauha tehdä salaisia tonttupuuhia; ja niitä meillä tämän talon tontuilla on yllin kyllin. Ja jos ei olisi, niitä kyllä keksittäisii

valo.jpg

Olemme yrittäneet joka talvi polttaa kynttilöitä niin pajlon, että ne loppuisivat, mutta kuinkas on käynyt?
Vaikka urakoimme, niitä riittää; aina vain. Tänäkin vuonna kynttilälaatikko ja tuikkupurnukka ovat vielä puolillaan.
- Olemme siis kynttilähamstereitakin, muun joulutilpehöörin ja kaikenlaisen tavaran keräilyn lisäksi.

Nykyisin on tarjolla paloturvallisia ledtuikkuja ja -kynttilöitä, mutta ne eivät ole ainakaan vielä saaneet meitä vaihtamaan aitoja kynttilöitä niihin. Meillä ei ole pieniä lapsia, eivätkä koirulimme kiipeile pöydillä, joten kynttilät saavat palaa rauhassa. Elävän kynttilän liekin lepatus on rauhoittavaa katseltavaa, ja samaa elämystä ei ledvalo tuota.

kynttil%C3%A4nvalo.jpg