1249148044_img-d41d8cd98f00b204e9800998ePietaryrtti

Syyskausi on alkamassa, kun työtyöt kutsuvat minua huomenna. Pitkä ihana lomani on ollutkin vain lomaa. Nyt toivottavasti jaksan taas pakertaa uusien haasteiden parissa. - Aika moni uusi eskarilainen tulee heti elokuun alussa päiväkotiin, vaikka eskari meillä varsinaisesti alkaakin vasta 11.8. Onneksi uusista aika moni on jo ennestään päiväkotituttu, joten heidän kanssaan alku sujunee helpommin.

On mielenkiintoista tutustua uuteen joukkoon, ja suunnitella heidän kanssaan eskarivuoden toteuttamista. Lasten into ja motivaatio näyttää olevan suoraan verrannollinen siihen, miten paljon he itse voivat olla toimintaansa vaikuttamassa. Lapsilta aikuinen saa paljon hyviä ideoita, kunhan vain rohkeasti herkällä korvalla ja tarkoilla silmillä heidän viestejään aistii. - Jokainen pikkuinen on oma persoonansa, jokainen oppii omalla tavallaan, ja lisäksi opettamis- ja toteuttamistapoja on monia. Opettajana tehtävänäni eskarissa on ohjata lapsen oppimaan oppimista, ts. tutkimaan maailmaa, ihmettelemään, kokeilemaan ja löytämään.

Ihana tutkimuksien vuosi on siis edessäni jälleen kerran. Uskon, että itsekin opin taas monia, monia asioita vuoden aikana. Ja mikä parasta, yksikään työpäivä ei ole ennalta arvattavissa oleva rutiinipäivä, vaan aina uusi, ja ihmeellinenkin. Erityisen mieluista on huomata aamuisin töihin tullessaan olevansa kaivattu ja odotettu. Työetu siis sekin!