Lintutapahtuma kaikille!

"Pihabongaus -tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla sopivalla paikalla tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Pihabongaukseen voi osallistua kuka tahansa. Pihabongaus ei ole kilpailu, joten havaittujen lintujen määrä ei ole ratkaisevaa. Osallistumismaksua ei ole eikä ilmoittautumista tarvita.

Pihabongaus järjestetään 24.-25.1.2009

Pihabongaukseen osallistuminen on helppoa:

Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät BirdLife Suomelle viimeistään 30.1. verkkolomakkeella
tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, PL 1285, 00101 Helsinki. Postikortissa tulisi olla lintuhavaintojen lisäksi havainnoitsijan nimi, osoite ja havaintopaikan osoite, havainnointiajankohta ja havainnoitsijoiden määrä."

---  

Osallistun tänäkin vuonna tarkkailemalla lintuja tunnin ajan omalla pihallamme. Uskoisin, että paksu lumipeite ajaa nyt metsälinnutkin piharuokinnalle. Tänään töihin lähtiessäni pyrähti pyrstötiaisparvi pihaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Minulla oli kova kiire, joten en en ehtinyt jäädä niitä sen enempää ihailemaan.

Viime vuonna "bongaussaalis" oli 11 lintulajia, ja lupasin tänä vuonna panna paremmaksi. :)  - Katsotaan kuinka käy!