Olen jo pitkän aikaa seikkaillut täällä nettimaailmassa, jossa seurailen mielelläni elämänläheisiä ja -makuisia kirjoituksia mm. blogeissa ja Facebookissa. Netti tuo lähelleni ihmisiä, joita en oikeassa elämässä tunne, mutta jotka ovat silti tulleet hyvin "tutuiksi".  Ihailen hauskasti kirjoitettuja arkikuvauksia, sanoilla leikkiviä kieliasuja, esiintuotuja pieniä suuria asioita, kauniisti kuvitettuja kirjoitelmia, oman näköisyyttä, ja myös muutamalla sanalla ilmaistuja ajatelmia.

Laitan tähän esimerkiksi muutaman, vuosien varrella tekemäni löydön, joiden seuraamiseen olen jäänyt 'koukkuun'.

HELIN KANTTIINI -blogia aloin seurata heti alusta asti, eli vuodesta 2008. On ollut ilo seurata sivusta Helin sisukasta matkaa unelmiensa polulla. Nyt Kittilässä onkin sitten Helin ansiosta kaksi superSomaa paikkaa, jotka kannattaa käydä katsastamassa, jos sielläpäin liikkuu.

soma.jpg

- - -

Toinen erittäin mukaansa tempaava sivusto on Facebookissa, nimittäin YHDEN TÄHDEN TARINA. Tämäkin on saanut alkunsa unelmiansa toteuttamaan lähteneen rohkelikon ideoista. Huumoria hersyävät arkipäivän kuvaukset ovat nautinnollista luettavaa. Voin vain kuvitella, kuinka herkullisia ovatkaan sitten talon tarjottavat, kun ruokalistatkin ovat todella puhuttelevia. - Tämä ruokapaikka ja hostelli Palopurossa on niin lähellä kotiani, että jonain päivänä teen sinne makumatkan, ja luultavasti useammankin.

yhden%20t%C3%A4hden%20tarina.jpg

- - -

Kolmas seuraamani blogisivusto  PÄIVÄKODIN ELÄMÄÄ sisältää Leena Ahtelan syvällisiä ja sydämellisiä kuvauksia lasten ajatusmaailmasta varhaiskasvatuksen arjessa. Ihailen Leenan taitoa pysähtyä pieniin ohikiitäviin, mutta yksittäiselle lapselle hyvin merkityksellisiin hetkiin. Onneksi hän on koonnut näistä kirjoituksistaan myös kirjan PÄIVÄKODIN ELÄMÄÄ – PUHUS MULLE NYT ASIOITA. Tuon kirjan sallisin kyllä tulevan laajaan levitykseen kasvattajien keskuudessa. <3

- - -

Runollisia kielikuvia nautiskelen Unan HALLATAR -blogissa. Huomaan usein Unan puhuttelevien runojen koskettavan syvästi omaa elämäänikin. Ilolla odotan viikottain myös Unan Facebook-päivityksiä. <3