1384324.jpg

Tämä päivä kuluu keittiöpuuhissa. Vaikka varauduin pääsiäisherkkuihin jo etukäteen, osa tarvikkeista odottelee vielä kaupassa. Toivottavasti nyt aamupäivällä ei vielä ole pitkiä kassajonoja.

Perinteinen pashaohjeeni on helppo.

100 g voita
1 dl sokeria

2 prk maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl sitruunamehua
3-4 rkl mantelirouhetta
2 dl kuohukermaa (lisätään vaahdotettuna)

punaisia ja/tai vihreitä säilykekirsikoita pieniksi pilkottuna
rusinoita 2-3 rkl pieniksi pilkottuina

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Joukkoon sekoitetaan kaikki muut aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Seos kaadetaan pashamuottiin tai suodatinpapereilla vuorattuihin kahvinsuodattimiin, ja alle syvä lautanen keräämään valuvan nesteen. Pashat laitetaan kiinteytymään jääkaappiin vuorokaudeksi pienen painon alle (esim. pikkulautanen) - Valmiit pashat kumotaan seuraavana päivänä ja koristellaan mantelilastuilla ja kokonaisilla säilykekirsikoilla.