viivi.jpg

Tässä on Viivi 32 v.

(valmistaja Tytti-tuote)

Lapselle unilelu tai unirätti on usein kaikkein tärkein ja tarpeellisin leikkikalu, ja toimii samalla turvantuojana. Sitä rutistetaan ja hellitään, on se sitten kuinka ruttana ja likainen tahansa. Tuskin vanhemmat saavat sitä edes pestä, kun tuttu haju samalla häviää siitä. Se on niin tärkeä, että sen tulee kulkea mukana joka paikassa. On suurensuuren itkun ja murheen aihe, mikäli unilelu unohtuu jonnekin.

Kuvassa on vanhemman tyttäremme Viivi, jonka veimme hänelle jo parin päivän ikäisenä keskoskaappiin. Viivistä tulikin todella tärkeä asia, ja kuten näkyy, sehän on rakastettu lähes kuoliaaksi.

Samanlaisen, mutta sinisen, unilelun sai myös nuorempi tyttäremme, mutta se sai olla yksinään, sillä unirätti oli tytölle tärkeämpi. Viisastuneena Viivin puhtaanapitämisestä, hankimme nuoremmalle kaksi samanlaista rättiä. Toinen sai olla pesussa, toisen hoitaessa tärkeää tehtäväänsä.

Työssä ollessani minulla oli ilo tutustua jos jonkinnäköisiin turvakavereihin. Mieleeni on jääneet erityisesti omistajilleen tuikitärkeät Herra Tosavainen, Peepe, Osku, Erpu ja Nunnu. Toivottavasti nuo kaverit ovat vielä "elossa",mukavana muistona omistajansa lapsuusvuosista.