Luonto pursuaa nyt ilmaisia herkkuja, mutta kasvu on niin nopeaa, että on osattava olla ajoissa liikkeellä. Nokkosia, joiden kanssa meinasin myöhästyä, olen kerännyt, ryöpännyt ja pakastanut annospusseissa. Lisäksi kerään salaattiaineksiksi  erilaisia nuoria versoja (vuohenputki, ahomansikka ja voikukka).  - Ja peston ystävänä tätä seuraavaa reseptiä on suorastaan pakko kokeilla viikonloppuna:

HORTAPESTO

1 dl pestyä ja silputtua hortasekoitusta (nuoria, sileälaitaisia voikukanlehtiä, nuoria piharatamon lehtiä, nuoria ahomansikan lehtiä, nuoria vuohenputken lehtiä)
 0,5 dl mantelirouhetta
 0.5 dl pinjansiemeniä
 3-4 valkosipulin kynttä
 0,5 dl neitsytoliiviöljyä
 2 rkl punaviinietikkaa
 1/2 tl suolaa
 
Lisää hortasilpun joukkoon pinjansiemenet, mantelirouhe ja muut aineet. Voit lisätä reseptiin myös basilikan lehtiä. Mössää sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Tarjoile pastan kera tai uuniperunan täytteenä. Höylää halutessasi päälle parmesania.