Tämä maanantaipäivä oli vaihteeksi aika pitkäpiimäinen. Punaraitasukkaa joutessani väsäilin, vaikken edes tiedä kenelle ne tulevat. Yleensä neuloessa saa työhön upotettua monen monta henkilökohtaista ajatusta saajalleen. Nyt vain en yhtään tiedä kenelle ne saan antaa. Punainen lanka tuntui kiehtovimmalta nyt, ja siksi valitsin sen lankakorista. - Ainapa neuleet ovat löytäneet omistajansa, joten uskon, että niin nämä punaraitasukatkin.

Matonpesun jätin aivan turhaan väliin tänään, kun mustista pilvistä huolimatta satoikin vain muutaman tipan. Ihan hyvinpä matot olisivat tuulessa kuivuneet. Matonpesu on sellaista puuhaa, jossa ajatukset saavat lentää. Useimmiten mieleen palaavat menneisyyden muistot, sillä oman äidin kutomiin mattoihin on kätketty monta lämmintä ajatusta. - Käsintehdyt tuotokset puhuttelevatkin minua paljon enemmän kuin liukuhihnalla tehtaissa valmistetut, ehkä juuri siksi, että yleensä ne tehdään sydämellä.

Pihapiirimme lintuvieraat lisääntyvät päivä päivältä. Talitintit kävivät tarkastamassa talvenaikaisia ruokapaikkojaan kuin vanhasta muistista, ja käpytikka toi tänään kaksi poikastaan pihallemme. Västäräkit parveilivat myös; koossa oli useampi poikue. Nurmikon madot siis saivat kyytiä. - Ihanaa, punakylkirastas lauloi tänä iltana taas pitkästä aikaa. Pidän kovasti sen laulusta.

742375.jpg

Lokki päivysti äsken pihakiikun päällä, josko sillekin riittäisi siilinruokaa. Mutta...  siilit popsivat kaiken, eivätkä suvaitse muita ruokailijoita samanaikaisesti lautasillaan. Keskenäänkin ne tahtovat nahistella niin, ettei kahta mahdu samalle lautaselle syömään. Pikkusiilejä ei ole vielä näkynyt ruokailemassa. - Toivottavasti mammat ovat saaneet hoitaa poikasiaan turvassa pihalla silloin tällöin vierailevilta pikkupedoilta: lumikolta, supikoiralta ja ketulta.

Näin lomalla olen valvonut iltaisin aika myöhään, kun aamulla ei ole kiirettä minnekään. Niinpä öisin on ollut ilo seurata lepakoiden lentelyä ja kiiltomatojen tuiketta. Nuo molemmat eläimet ovat jotenkin satumaisia, ja saavat mielikuvituksen helposti liikkeelle. Oma vaikutuksensa siihen on varmaan sillä, että niitä näkee vain öisin.