Tämän viikonlopun kuivakakuksi leivoin sitruunakakun, edellistä suklaakakun ohjetta mukaellen. Tästä tulikin raikkaanmakuinen herkku kahvipöytään.
Sitruunainen kakku
3/4 dl vettä
150 g voita
(kiehautetaan ja jäähdytetään)
3 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
(kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään)
toiseen astiaan:
2 munaa
3/4 dl maitoa
(sekoitetaan, ei vatkata)
yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu
Lisää vesi-rasvaseos ja munamaito sekä sitruuna kuiva-aineiden joukkoon lusikalla sekoittaen.
Paista kakkua aluksi 250 C -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, ja alenna sitten lämpö 150 C -asteiseksi. Paista kakkua vielä 45 minuuttia.
Kommentit