1304782175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän viikonlopun kuivakakuksi leivoin sitruunakakun, edellistä suklaakakun ohjetta mukaellen. Tästä tulikin raikkaanmakuinen herkku kahvipöytään.

 

Sitruunainen kakku


3/4 dl vettä

150 g voita

(kiehautetaan ja jäähdytetään)

 

3 dl sokeria

3 ½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl vaniljasokeria

 

(kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään)

 

toiseen astiaan:

2 munaa

3/4 dl maitoa

(sekoitetaan, ei vatkata)

 

yhden sitruunan raastettu kuori ja mehu

 

Lisää vesi-rasvaseos ja munamaito sekä sitruuna kuiva-aineiden joukkoon lusikalla sekoittaen.

 

Paista kakkua aluksi 250 C -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia,  ja alenna sitten lämpö 150 C -asteiseksi. Paista kakkua vielä 45 minuuttia.