Taikinaan :
3 munaa
1½ dl sokeria
3 dl jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sulat. voita tai margariinia
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sekoittaen jauhot, sekä sulatettu voi. Kaada taikina halkaisijaltaan 36 cm:n voideltuun piirakkavuokaan. Asettele taikinan päälle runsaasti raparperipaloja. Paista torttua noin 12 minuuttia 225 C asteisessa uunissa.
Valmista sillä aikaa kattilassa kaikki aineet sekoittaen, ja varovasti keittäen, toscakuorrutus:
75 g voita tai margariinia
100 g mantelilastuja
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoa
n, 1 dl maitoa
Levitä mantelikuorrutus puolikypsän tortun päälle, ja paista vielä uunissa noin 10 minuuttia.
Huom! Gluteeniton versio syntyy, kun käyttää taikinaan vehnäjauhon sijasta saman verran gluteenitonta jauhoseosta.
P.S. Raparperipalojen tilalla voi käyttää omena- tai persikkaviipaleita.
Kommentit