milli.jpg

Tätä vuotta on jäljellä enää 12 päivää.
Olemme siis kiertäneet aurinkoa nyt tänä vuonna 353 päivää, eli kohta on koko kierros täynnä.

Tänään on  myös täydenkuun päivä. Tämän joulukuun täysikuu on kuulemma mikrokuu, sillä täysikuun aikaan maasta katsottuna kuu on nyt kauimmaisessa pisteessään. 

Monet ihmiset kertovat olevansa kuuhulluja, ja täysikuu valvottaa heitä. Joskus ehkä itsekin olen kuvitellut valvomiseni johtuvan kuusta, mutta todennäköisempänä syynä  vain on ollut varmaan silloin mieltä painaneet huolet ja murheet.

varjo.jpg

Täysikuu luo valoa yöhön, sillä aurinko valaisee koko meitä kohti olevan kuunpuoliskon, ja siitä kuun kelmeä valo heijastuu sitten maahan. Yön valoisuus saa aikaan muutoksia ainakin eläinten käyttäytymiseen, miksei sitten ehkä ihmisenkin. Mm. pöllöt näkevät saaliinsa helpommin, joten täydenkuun aikaan niillä on hyvä metsästää. Olen huomannut myös, että koirulit joskus haukkuvat, tai jopa ulvovat kuuta katsoessaan. Eiköpäs ne sudetkin tee niin?

Näin joulun alla on mukavaa valvoa, on sitten täysikuu tai ei. Varsinaisia joululahjavalvojaisia minulla ei ole, mutta iltayöt ovat oivaa ja rauhallista aikaa (omaa aikaa) neuloa tai askarrella. 

- Valvottaako täysikuu sinua?