Täällä eteläisessakin Suomessa alkaa olla jo näkyvissä talven merkkejä. Pikkuisen on luntakin ripotellut maahan. Nyt on oikea aika muistaa pikkuisia ystäviämme eli lintusia, ja auttaa niitä selviämään talven yli.

anna%20ruokaa.jpg

Olemme syksyn mittaan lisänneet pikkuhiljaa ruokamäärää lintujen ruokinta-automaattiin. Nyt riittää valikoimaa jokaiseen makuun, kun saimme vielä isot säkit kauraa ihanalta naapuritontulta. Suuret kiitokset hänelle! <3 - Niinpä sitten passaa myös keltasirkkujen tulla piharuokinnalle, sillä kaura on niiden lempisapuskaa.

linnunruokaa2.jpg

Tarjolla on kauran lisäksi sekoituksena kuorittua auringonkukansiementä, pellavansiementä, rypsiä, pilkottuja maapähkinöitä, hirssiä ja talipellettejä. Olemme sekoittaneet valmiin seoksen isoon saaviin autotallissa, ja sieltä on hyvä käydä päivittäin hakemassa täydennystä ruokinta-automaattiin.
Talipallot ja -tangot roikkuvat erillisissä metallitelineissä. Pieniksi kuutioitu omena maistuu mustarastaille, ja sitä on tarjolla myös joka päivä, vaikka taitaa omenapuustakin vielä löytyä syötävää. Öljy-vesiseoksessa liotetut rusinat ovat myös rastaiden herkkua, ja niitä ne saavat lähempänä joulua, samoin kuin muita liotettuja kuivahedelmäpaloja.

 

linnunruokaa1.jpg

Seurailimme eilen tarkasti, mitä lintuja käy juuri nyt ruokinnalla. Tällaisen listan saimme kokoon:
mustarastas 15, räkättirastas 1, pikkuvarpunen n. 50, talitiainen 5, sinitiainen 4, kuusitiainen 4, hömötiainen 1, keltasirkku 2, punatulkku 2, käpytikka 2, närhi 3, harakka 12, varis 4, ja joku haukka, joka söi ruoakseen yhden mustarastaan. - Oravia oli kolme ja iltasella yksi iso rusakko.