1281429749_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen minulla oli Helsingissä aivan ihana tapaaminen Kluuvikadun Fazer -konditoriakahvilassa. Paikka on oikea herkkusuiden paratiisi, mutta itse päätin nauttia makoisista antimista pääasiassa vain silmilläni ja nenälläni, ja söinkin vain katkarapuvoileivän.

Ikkunan takana valmistui näytösluontoisesti toinen toistaan herkullisempia leivoksia ja kakkuja, jotka kannettiin vitriineihin odottelemaan ostajiaan. Kuvassa olevat taikinaklöntit levitettiin pellille, ja ilmeisesti niistä oli tulossa kääretorttuja tai suklaaleivoksia. En jäänyt enää katsomaan loppusilausta niiden uunista tulon jälkeen. - Unelmatorttu on yksi lempiherkuistani, ja jos olisin viipynyt paikassa kauemmin, aivan varmasti sitä olisi ollut pakko ostaa mukaan.

Eilinen vaikutti minuun viiveellä, sillä tänään kaupassa käydessäni kävelin alitajuisesti suklaahyllylle. Sieltä lähtikin mukaan suklaalevy, jota nyt tässä koneella istuessani mussutan. Nam! - Olkoon tänään siis suklaapäivä! Mutta unelmatorttua en ainakaan tänään vielä leivo.

Tässä kuitenkin mielestäni parhaan unelmatortun resepti:

UNELMAINEN KÄÄRETORTTU

 

6 munaa

2 ¼ dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

2 ¼ rkl kaakaojauhoa

2 ¼ tl leivinjauhetta

 

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään varovasti sekoittaen vaahtoon. Paistetaan n. 225 C asteessa 10 - 14 min. Kääretorttupohja kumotaan jäähtymään sokeroidulle leivinpaperille.

 

TÄYTE:

1 muna

1 dl sokeria

1 dl vettä

1 rkl perunajauhoja

 

Riko kattilassa munan rakenne ja lisää siihen sokeri, vesi, johon on sekoitettu perunajauho. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen, mutta älä keitä. Jäähdytä seos.

 

100 g voita

1 tl vaniljasokeria

 

Hiero huoneenlämpöinen voi vaahdoksi, ja lisää se täysin jäähtyneeseen kiisseliin. Mausta seos vaniljasokerilla.

 

Täytä kääretorttu seoksella ja pakasta. - Kääretorttu on parasta suoraan pakastimesta otettuna.

 

(gluteenittomaan versioon käytetään vehnäjauhon sijasta vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta)