piparit.jpg

Joulu on jo ovella. Sen voi jo haistaa, maistaa, nähdä, kuulla ja tuntea.  Tupamme joulukuuseen tuli eilen valot. Aah - siellä on niin tunnelmallista jo!

kuusenkynttil%C3%A4t.jpg

Koululaiset näyttävät hyppelevän iloisesti ja laulelevankin koulumatkoillaan, ja sitä menoa on mukava seurata ikkunasta. Joulu ja tuleva joululoma on selvästi riemullista aikaa heillekin. (Kuvia emme uskaltaneet ottaa, ettei meitä vaan päästä syyttämään salakuvauksesta. Sanoilla kai kuitenkin saan asian teille kertoa.)

Se lupailtu valkoinen joulu taitaa olla peruuntunut. Mutta meitä ei haittaa, vaikka viimeiset valkoiset hiutaleet häipyvät vesisateen myötä, sillä jouluhan ei ole lumessa, vaan sydämen sopukoissa. Meillä kukkii jo mustikka, se on lupaus keväästä. :)

kukkii_se.jpg


mustikka.jpg

 

Sukkamestari on saanut valmiiksi jo paljon joululahjasukkia, ja hän odotteleekin nyt  isompaa inspiraatiota lankojen päättelyyn. Vielä se ehtii iskeä ennen aattoa, kai.  - Marinoituneen lankavaraston on syytä pienentyä vielä roimasti, ennenkuin hän antaa itselleen luvan  hankkia uusia lankoja. Onneksi kuulemma kauppareissuilla hän on osannut hiipiä ihanien lankahyllyjen ohi silmät lähes kiinni. - Uskoisko tuota kuitenkaan? Varmaan on ihan kunnolla tirkistellyt, ja samalla suunnitellut tulevia puikkoiluja.

p%C3%A4%C3%A4ttelem%C3%A4tt%C3%B6m%C3%A4

Vasta kolmet sukat on paketoituna. Nämä kuudet sukat ovat vielä päättelyä vailla. - Emäntä sanoi, että kyllähän hän kutoo, kunpa vain joku hoitaisi viimeistelyn. En valitettavasti osaa auttaa häntä, vaikka näin tonttu olenkin. 

----

Tänään on vuorossa jotain erilaista tonttuilua. Ainakin siitä päätellen, että emäntä on pakannut yhteen muovikassiin pesuaineita ja siivousliinoja, ja toiseen kahvia ja suklaata. Minua ei kuulemma oteta mukaan, olisin vain tiellä pienissä tiloissa. Tonttuilenpa ja tunnelmoin siis vain täällä kotona.

Iloa päiväänne!
t. Nelli