laskiaispulla1.jpg

Eihän nyt vielä ole laskiainen, mutta koska laskiaispullia löytyy jo kaupoista ja leipomoista, en malta olla ostamatta niitä. Lähileipomosta (Lyylin kahvila) löytyy sekä vadelmahillolla että mantelimassalla ja kermavaahdolla täytettyjä pullia. Itse pidän enemmän mantelimassaisista.
Lapsuudessani meillä laskiaispulla oli tavallista isompi pyöreä pikkupulla, joka syötiin lautaselta lusikalla keitetyn maidon kera. Täytteitä siinä pullassa ei ollut, mutta meille laskiaismäestä tulleille punaposkisille lapsille se maistui hyvin. Äidin pulla oli aina hyvää.

laskiaispulla2.jpg

Vielä nytkin haluan syödä laskiaispullani lautaselta, keitettyyn maitoon upotettuna. Nykyisin se toki on vieläkin herkullisempi, koska mantelimassa ja kermavaahto tuovat siihen lisämakua ja ylellisyyttä. Haluan ehdottomasti keittää maidon kattilassa, sillä mikrossa tehtynä maito ei tule samanmakuiseksi, ja ainakin oma makuaistini erottaa makujen eron.Tänään keitin maitoa sen verran, että sitä riitti myös kahviini, ja sain pullan seuraksi lattea.

Ennen oikeaa laskiaista ehdin syödä monenmonta laskiaispullaa, ja tänä vuonna minun ei tarvitse tehdä makutestejä kuten vielä viime vuonna, sillä olen nyt oman herkkupullapaikkani jo löytänyt. <3 

Millainen lienee sinun laskiaispullasi, ja miten sen syöt?