linna.jpg

Työssäni olen vuosien aikana saanut nähdä satoja erilaisia lasten tekemiä rakennelmia ja muita persoonallisia aikaansaannoksia. Kautta näiden vuosikymmenten puupalikat ovat kyllä olleet kaikkialla se suosituin rakennusmateriaali. Suosiossaan ne ohittavat mm. legot mennen tullen. 

Pikkuinsinöörit testaavat päivittäin palikoilla jos minkälaisia viritelmiä, kaltevuuksia, kiinnityksiä, kestävyyttä ym. Katsokaa nyt vaikka tätä kuvassa olevaa tämänpäiväistä linnarakennelmaakin. Pojat tekivät sen yhteistyönä, ja oli mukava seurata salaa sivusta heidän keskusteluaan rakentamisen aikana. Siinä mietittiin ja testattiin yhdessä fysiikan lakeja. Jonkun ajan kuluttua linna hajotettiin ja luokan lattialle ilmestyi näistä samoista palikoista tehty pitkä domino. Oppiminen yhdessä on hauskaa!

Olisipa hauska tietää, mitä näistä kavereista on isona tullut. Hyvin harvoista olen jälkeenpäin mitään kuullut. Mutta sentään joskus tulee yllätyksiä, Opiskelijaharjoittelijana on nyt entinen eskarini, ja aikanaan (aloitellessani eskariuraani) 70-luvulla ryhmässäni ollut eskaripoika on nykyisen eskarini isä.