1260643053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meillä oli eilen Ninnin kanssa oma kahdenkeskinen glögihetki.

 

Joulunaikaan maistuu glögi. Meillä juodaan vaaleaa glögiä. Teen sen useimmiten turkkilaisesta omenateestä; tai jos sitä ei ole, vaihtoehtoisesti omenatuoremehusta.

Keitän ensin valmiiksi glögimaustepohjan. Kanelitankoja, kokonaisia inkiväärejä ja neilikoita, kardemumman siemeniä sekä pomeranssinkuoripaloja keitetään pienehkössä vesimäärässä parikymmentä minuuttia. Mausteet siivilöidään liemestä, ja mausteliemeen lisätään tarvittava määrä vettä, sekä lopuksi omenateejauhe. Tarkistetaan maku, ja tarvittaessa lisätään joko sokeria tai teejauhetta.

Siivilöidyistä mausteista (Huom. säilytä jääkaapissa suljetussa rasiassa!) riittää makua vielä toiseen pienempään satsiin. Niistä voidaan siis keittää toinen glögipohja parin päivän sisällä.

-----------

Ninni tykkää näköjään jouluntuoksuista, ja tuli heti keittiöön nuuhkimaan. Tämä meidän perheen suosikkijuoma on myös lapsille sopivaa, joten saihan Ninnikin sitä maistaa. Emme unohtaneet manteleita ja rusinoitakaan. - Jotkut aikuiset tykkäävät lisätä glögiin jotain muutakin, mutta sen he saavat lisätä jälkeenpäin omaan mukiinsa "omantunnonpullosta".

Mukavaa joulunodotusta kaikille!