askeleet2.jpg

Kylläpäs kevenee askeleeni, kun tunnen selviä kevään merkkejä ilmassa. Tänään hellii ihana lämpöaalto pakkasjakson päätyttyä, ja kevättuuli silittelee poskia. Siitepöly kutittaa nenää ja aivastuttaa, mutta sen siedän. Linnutkin laulavat innokkaasti heti aamunaikaisesta alkaen; niilläkin on kevättä rinnassa.

Lunta meillä on vielä ihan riittävästi, mutta toivon mukaan se häipyy vikkelästi. Multasormeani syyhyttää jo kovasti, joten toivon pääseväni pihatöihin mahdollisimman pian. Tänä keväänä ajattelin kokeilla lavaviljelyä, kun sitä niin kovasti hehkutetaan. Istutuspaikat täytyy siis laittaa kuntoon alusta alkaen. Kompostorissa massa pysyi sulana koko talven, joten sekin valmistunee nopeasti.

Pihalla on tänäkin keväänä pakko keskittyä puiden ja pensaiden oksien leikkaukseen ja haketukseen. Sitä puuhaa riittää joka kevät yllin kyllin, sillä meidän pikkupihalla ei puilla ja pensailla ole tilaa kasvaa kovin laajasti.

Perennat pihalla kasvavat omilla paikoillaan, mutta aina on mukava kylvää myös vähän kesäkukkia. Keräsin viime kesänä siemenet  kehäkukista ja unikoista, ja ne olen nyt kylmäkäsitellyt. Kaipa niidenkin kasvupaikaksi jää joku pläntti.

Kesäkurpitsat ja tomaatit istutan saaveihin, kuten viime vuonnakin. Lavoihin tulee sitten ainakin erilaisia salaatteja, perunaa, vuonankaalia, hernettä, ...  

Kevät saa minut aina innostumaan, joskus jopa yli äyräidensä, mutta mikäs siinä. Talvilevon jälkeen jaksaa, kun tietää, että seuraava talvi on vasta pitkän ajan päässä. :D ;D