karkit.jpg

Mikä onni! Karkkipäivän pussi yllätti. - Yleensä noita sinirakeisia lempikarkkejani löytyy karkkipussista vain pari kolme, mutta tällä kertaa jopa kymmenen. Kaksi ehdin jo popsia ennen kuvausta. 

Sekalaisia karkkilaatuja sisältävässä pussissa on aina vain muutama varsinainen herkku. Siksi isomman porukan kanssa syödessä toivon, että jokaiselle löytyisi oma lemppari, ettei tulisi tiukkaa kisaa 'kuka ehtii ensin'.

Meillä kotona lapsuudessani seitsemän lapsen perheessä oli harvoin karamelleja. Fazerin Parhain -pussin muistan, ja sen että pidin eniten jääkarhukarkista. Jotenkin kai me saimme porukassa jaettua karkit sopuisasti; ja äiti sai kaikki Tosca-karkit, muistelisin.

Kaupoista saa irtokarkeista valita mieluisiaan vaikka mielin määrin; ja varmaan niissä on tarjolla myös erikseen näitä kuvan karkkeja. Kuitenkin silloin tällöin seurattuani lauantaikarkkejaan valitsevien lasten ja nuorten touhuja, en ole vakuuttunut niiden karkkien hygieenisyydestä. Siksi kierrän irtokarkkilaatikot kaukaa, vaikka muuten olenkin makealle perso tyyppi.