Meillä täällä Riihikalliossa on ilo asua lähellä luontoa. On ihan arkipäivää kohdata metsän eläimiä, jopa omassa pihapiirissä.
Juuri äsken kävin koirien kanssa metsälenkillä, ja haltioituneet ja kiitolliset ajatukset täyttävät mieleni. Tietysti lämmin ja aurinkoinen kesäaamu antaa elämykselle vielä omat lisämausteensa.

Linnunlaulu täytti metsän. Äänessä olivat ainakin tiltaltti, lehtokerttu, hippiäinen, peippo, kultarinta, pajulintu ja metsäviklo. Jostain kaukaa kuului käen kukunta. Sepelkyyhkyn poikaset huutelivat kuusenoksilla emolleen. Harakat ovat näköjään saaneet mahtavat poikueet aikaiseksi. No, samalla kyllä pikkulintujen poikueet ovat vajentuneet, sillä harakathan ovat varmastikin ruokkineet pesuettaan toisten lintujen pikkupoikasilla. 

polkua.jpg

Riihikalliossa on valmistumassa palvelukeskus, kerrostalo kerrallaan. Joulun alla tänne valmistui talo kunnalliselle yksikölle; niinpä Tuuskodon yksikkö muutti Tuusulanjärven rannalta Riihikallioon. - Moni vanhuksen omainen valitti lehtien palstoilla ympäristön muuttuneen ankeammaksi. Asiasta voi toki olla monta mieltä, mutta minusta nyt ikäihmiset ovat tulleet 'ihmisten ilmoille', elämän keskelle. Huoneetkin ovat ajanmukaisemmat, ja ennenkaikkea tarkoitukseensa sopivat.

Luonto ja järvenrantamaisema, joka Tuuskodossa oli, on nyt vaihtunut metsämaisemaksi. Metsä on lähellä, jos ja kun sinne vain pääsee. Ja pääseehän sinne, kunhan löytää ulkoiluttajan, ellei ihan omatoimisesti yksikseen tai kaverin kanssa pääse kulkemaan. Hoitajamitoitus lienee sen verran tiukka, etteivät he ehdi ulkoiluttamaan, ja siksi pallo onkin  pääasiassa omaisilla ja vapaaehtoisilla. Voi, kunpa jokaiselle löytyisi ulkoilukaveri!


Tuo palvelukeskuksen lähistöllä oleva metsäpolku on aarre, Tällä ulkoilualueella pääsee helposti kulkemaan myös pyörätuolilla ja rollaattorilla. Polun varrella tosin on mäkiäkin, joten harmi, ettei polun varrella ole penkkejä joihin istahtaa. Rollaatorin tosin voi asettaa myös istuimeksikin, jos ja kun haluaa levähtää.

Metsä on lääke. <3 
"Tutkimusten mukaan metsässä oleskelu laskee sydämen sykettä ja verenpainetta nopeasti. Myös lihasjännitys vähenee. Kaikkein selkeimmin metsässä samoilu vaikuttaa mielialaan, sillä metsä rauhoittaa ja nopeuttaa stressistä palautumista." https://yle.fi/uutiset/3-9548399
- Metsään siis kaikki! Ja jos metsä sattuu olemaan vielä lähelläkin, sen voima on helppo löytää.

kieloja.jpg

Juuri nyt metsässä tuoksuvat kielot. - Tässä kuvalliset tuoksuterveiset teillekin!