kiehkura.jpg

Tammikuu on hurahtanut vauhdilla jo lähes loppuun. Onneksi säät ovat olleet suurimmaksi osaksi lämpöisiä, niin ulkoilukin on maistunut mieluisalta. Nastapohjaisilla kengillä on ollut hyvä tallustella vuoroin jäätyneillä ja sulaneilla teillä.

Pikkukoirulit ovat olleet paljon hoidossani ja ulkoiluttaneet minua innokkaasti.

koirakaverit.jpg

 

Luonnossa havaitsee selvästi jo kevään tuntua, ja auringonpaisteessa linnutkin ovat aloittaneet kevätlauluharjoituksensa. Iltaisin kuulee lehtopöllön huhuilua ja päivällä talitiaiset lurittelevat tyy-titiään. Täkäläiset talitintit eivät osaa laulaa titityytä.

tilhi.jpg

Piharuokinnalla on käynyt paljon lintuja päivittäin, mutta näkyypä siellä olevan muitakin ruokailijoita. Vakiovieraina ovat nyt viimeajat olleet oravat, metsähiiret, rusakot, yksi metsäjänis ja metsäkauris. Ketunjälkiäkin näkyy silloin tällöin, ja se kettu  taitaa olla vuorostaan vaanimassa näitä meidän yöruokailijoita. 'Mukavasti' näyttää pihapensaatkin alasleikkautuvan talttahampaitten toimesta, kun ei ole lumipeitettä oksia suojaamassa. 

Ensi viikonloppuna on Pihabongaus -tapahtuma, johon tänäkin vuonna osallistun, vaikka bongailen ja lasken oman pihamme lintuja toki ihan ympäri vuoden.

Talvimaisemien valokuvausta en juurikaan harrasta, eikä nyt ole tullut kuvattua paljoa edes lintuja.