pikkuveli.jpg

Moikka!


Olen Pikkuveli-tonttu. Minusta on jännittävää odottaa taas joulua.

Vietämme tämän joulun nyt täällä Tuusulassa, mutta viime jouluna sain olla Ison tontun mukana Lapissa. Lapista jäi ihanat joulumuistot; paljon lunta, rauhallinen joulutunnelma, kaamos ja upeat taivaan värit, pihalla oli paljon lintuja, pupuja ja kauriita  - ja sain siellä ihania tarpeellisia joululahjoja.

Tässä meidän kodissa, oikeassa tonttujen talossa, on näkyvissä jo ihan pikkuisen joulua. Joulukoristeita ei kuulemma paljoa laitetakaan, mutta 'pieni on kaunista' - minunkin mielestäni. Varsinkin tuo pikkiriikkinen tonttu tuossa käpytalossaan on tosi suloinen. Aina välillä käyn juttelemassa sille, ettei se tunne oloaan niin yksinäiseksi. Sille on yritetty etsiä kavereita kirppiksiltä, mutta niitä ei ainakaan vielä ole löytynyt.

pikkutontut.jpg

 

Keittiön pöydältä löysin jotain mielenkiintoista "soppaa". Ai että, kun teki mieli maistaa. Taitavat olla rusinoita, mutta miksi ne ovat uimassa?

rusinat.jpg

- No, Iso tonttu kertoi, että hän vie yön yli öljy-vesiseoksessa lionneet rusinat tänään pihan mustarastaille. Rastaat pitävät rusinoista, kuten muistakin hedelmistä ja  marjoista. Pihalle viedään melkein joka päivä tarjolle monia ruokavaihtoehtoja, jotta jokainen pikkuvieras saa mieleistään sapuskaa. Eilen ruokavarastoja täydennettiin taas roppakaupalla, kun kaupasta tuotiin kymmeniä kiloja kauraa, auringonkukansiemeniä, pähkinöitä, rasvatankoja ja pellavansiemeniä.  

Jonain päivänä aion laskea, keitä kaikkia lintujen ruokapaikalla vierailee. - Olen oppinut laskemaan jo ainakin kahteenkymmeneen, ja muut pikkutontut saavat auttaa sitten, jos luvut menevät sen yli.

Iso tonttu laskee linnut joka viikko ja laittaa luvut muistiin. Se on joku ruokintapaikkatutkimusjuttu.

 

Iloista keskiviikkopäivää Teille jokaiselle kalenteriluukkumme avaajalle!

toivottelee Pikkuveli