... mitä meillä nyt on tehty koko päivän?

 

Aamulla menin keittiöön aamupalalle ja lehteä lukemaan, ja kuulin jätekaapista rouskutusta. Hmmm...

Se on se ainoa keittiökaappi, joka oli vielä siivoamatta. Tyhjensin sen ennen kuin aloin lehdenlukuun. Ja sitten alkoi kuulua rapinaa - tiskipöydän sokkelin alta. Houkuttimeksi kaappiin laitoin parmesanjuustopalan, pähkinävoinokareen ja pähkinöitä sekä kissanruokanappuloita. Otus kurkisti kerran kaapin alahyllyn putkiaukosta - ja tunnistin sen  päästäiseksi; Ilmeisesti on sama, joka silloin viikko toista sitten pääsi meiltä karkuun. Mutta emme ole saaneet sitä koko päivänä kiinni. Nyt kaappiin on rakennettu loukku, johon se toivon mukaan pikimmiten putoaa.

Nyt on tunteja aamuisesta havainnosta kulunut jo kahdeksan ja puoli. :D

Nämä pikkuiset kipittäjät siis aktivoivat minua siivoamaan talostamme jokaisen nurkan. No, itse asiassa kyllä hyvä juttu! :D  - Onneksi näin lomalla ei ole ohjelmoituja päiviä, joten spontaanien siivousten sujuminen ei ole ainakaan aikatauluista kiinni. Vielä on siivoamatta tämä makuuhuoneen työ- ja tietokonenurkkaukseni. Mutta aion siivota sen vasta sitten kun vaihdan tämän pöytäkoneen uuteen - läppäriin, joka vie vähemmän pöytätilaakin. Ensi viikolla viimeistään sekin asia on ajankohtainen.

 

Edit. klo 21.05

Edelleenkään emme ole saaneet veijaria pihalle. Yöksi jää jätekaappiin "loukku", eikä päästäinen toivottavasti keksi muuta poistumispaikkaa kaapista tai sokkelista, vaikka pienistä koloista mahtuukin. Olemme yrittäneet tukkia kaikki kolot.