rusakko.jpg
Rusakko on alkanut vaihtaa turkkiansa kesäasuun.

Tänä vuonna kesä tulee kitsaasti. Vielä pari yötä sitten oli pakkasta, eikä viimeisistä lumisateistakaan ole pitkä aika.
Pihalla ei juurikaan ole vielä kukassa muita kuin varhaisia kevätkukkasia (krookukset, kevättähdet ja scillat). Nupuilla sentään ovat tulppaanit, vuohenjuuri, tuomi ja tuomipihlaja. Onnenpensaamme on päättänyt jättää kukkimatta myös tänä vuonna. 

scillat.jpg

Talven jäljiltä on löytynyt kuolleina ihan kaikki jaloruusuni. Valamon ruusu ja Lapista siirretty juhannusruusu onneksi säilyivät hengissä talven yli. Japanin prinsessa-angervoissakin on paljon kuivia oksia, joten niiden kukkiminen taitaa olla heikonlaista nyt.

Pikkuiseen juuri perustamaani kohopenkkiin on nyt istutettu perunaa, ja kylvin siihen myös porkkanaa ja kesäkukkia. Erilaisia salaatteja ja persiljaa on itämässä toisessa penkissä. Sisällä on vielä lämpöaaltoa, ja sen myötä ulospääsyä odottamassa pensasmustikat, rosmariini ja sitruunamelissa.

Ensi viikonloppuna Hyrylässä on kevätmarkkinapäivät teemanaan koti ja puutarha, joten ajattelin ostaa sieltä lehtikaalen taimia, raparperin alun ja muutaman kesäkukkasen taimen piharuukkuihin. 

Sitten huolehdinkin vain kasteluista ja lannoituksista - ja jään odottelemaan hyvää satoa ja runsasta kukintaa.