amaryllis.jpg

Joulu on kukkakaupan sesonkiaika. Innostuin jo nyt hankkimaan ensimmäiset joulukukkaseni. Uskoakseni nämä ehtivät kukoistuksiinsa jo ennen joulua, joten jouluksi joutuu hankkimaan taas ihan uudet. Tällä kertaa - yllätys, yllätys - en valinnutkaan valkoisia kukkasia, vaikka niistä eniten pidänkin.

Valkoinen kerrottu amaryllis on ehdottomasti se mieluisin joulukukkani, mutta sen ostan vasta jouluksi. Viime joulun vahvat sipulit tuottivat minulla vain lehtiä, vaikka toiveikkaasti hoidin niitä muka oikeaoppisesti. Ehkä kuitenkin pidin kukkia ulkona liian pitkälle syksyyn. Kylmässä sipulit eivät kuulemma synnytä kukka-aihioita, joten siinä kohtaa kasvatukseni meni pieleen. 

hyasintti2.jpg

Hyasintit tuoksuvat tosi "ihanasti" joululta, mutta minun täytyy pitää kaunokaiset tuulikaapissa toivottamassa tervetulleeksi kotiin. Muualla sisätiloissa tuoksu aiheuttaa päänsärkyä.

jouluruusu3.jpg

Jouluruusu on superkaunis kasvi, jota joka vuosi olen yrittänyt saada pysymään hengissä kevääseen asti, jotta olisin voinut istuttaa sen pihalle. Vain kerran olen siinä onnistunut, mutta sekään mokoma ei sitten suostunut menestymään siellä. 
- Vieläköhän yrittäisin yhden kerran?