Hupsista! Emännällä on ollut niin vauhdikasta menoa viime päivät, että hän unohti postittaa joulukortit ajoissa, jotta olisi saanut merkit halvemmalla. Mutta kekseliäs hän on, kun päättikin laittaa laatikon kätköissä olevat markkamerkit nyt liikenteeseen. Joulukortin vastaanottajat saattavat ehkä ensinäkemältä ihmetellä, kuinka "kalliilla" maksulla ne on postitettu. Mutta ei toki merkin hinta todellakaan ole 4,40 euroa, vaan markkaa.

 

Nyt onkin viimeiset päivät käyttää markkamerkkejä, sillä ensi vuoden puolella ne ovat käyttökelvottomia.

 

Markan rahojakin voi vielä myös vaihtaa, tai ne voi myös lahjoittaa, vaikkapa tänne:

"Suomen markkoja kerätään joulukuun alusta alkaen sotiemme veteraanien hyväksi.

Markkojen vaihtoaika euroiksi päättyy ensi vuoden helmikuussa. Hyvän mielen markkakeräys järjestetään 1.12.2011 - 29.2.2012 Sotiemme Veteraanien hyväksi yhteistyössä OP-Pohjola-ryhmän kanssa. Markkakeräys järjestetään lähes kaikissa Osuuspankin konttoreissa ja Helsingin OP Pankin konttoreissa lipaskeräyksenä, joten markat kannattaa tuoda pankkiin helposti avattavassa pussissa tai kuoressa."

Myös Finnairin plussapisteitä voi lahjoittaa. Lastenklinikan Kummit ry ottaa vastaan lahjoituksia. Lipuista n. 5 % käytetään Kummien toimiston ja sairaaloiden väliseen liikenteeseen, n. 5 % tunnettujen Kummien sairaalavierailuihin, ja kaikki loput potilaiden tai heidän perheidensä sairaalavierailuihin tai virkistysmatkoihin.

Erityisesti näin joulun alla on runsaasti  tarjolla erilaisia vaihtoehtoja tehdä lahjoituksia, joten jokaiselle halukkaalle varmasti löytyy kanavia hyväntekeväisyyteen. Me tontut muistutamme myös siitä, että läheltäkin löytyy varmasti joku tai useampiakin, jotka ilahtuvat joulumuistamisesta. Rahaahan siihen ei välttämättä tarvita, vaan hyvää mieltä.

Me täällä muistamme nyt postimaksuista säästyneiden eurojen summalla erästä perhettä kaukana Afrikassa.

 

Hyvän mielen jouluaikaa!

t.  Ninni ja Nelli <): )